Molitvena zveza

Image

Molitvena zveza Karitas

Iz Svetega pisma poznamo dogodek, ko so Izraelce na poti v obljubljeno deželo želeli uničiti Amalečani. Ob tej nevarnosti zasledimo dvojen odziv: Jozue se je z možmi pripravil na boj, Mojzes pa je stopil na hrib nad bojnim poljem in molil k Bogu. Ko je Mojzes držal roke kvišku, je zmagoval Izrael. Ko so se mu roke utrudile, so začeli zmagovati Amalečani (prim. 2 Mz 17).

Bog torej po molitvi daje svoj blagoslov in pomoč. Zato se obračamo na vas s prošnjo za molitveno podporo delu Karitas. Dobro se namreč zavedamo, da ni dovolj samo človeško delo in prizadevanje. Potrebujemo tudi Božjo pomoč, da bo delo Karitas blagoslovljeno.

Dragi bratje in sestre, naučimo se trkati na Božje srce! Naučimo se to storiti s pogumom. Naj ta pogumna molitev navdihuje in hrani vaše služenje Cerkvi.

papež Frančišek

Vaša molitev bo prošnja

molitev

Kdor se vključi v molitveno zvezo, sprejme molitveno obvezo ene desetke rožnega venca vsak dan, vsi pa smo povabljeni k darovanju trpljenja in vsakodnevnih bremen za namen molitvene zveze.

  1. za blagoslov prosilcev, še posebno tistih v težjih stiskah

  2. za blagoslov dobrotnikov Karitas

  3. za blagoslov vseh sodelavcev Karitas, ki darujejo čas in talente za pomoč potrebnim

 
 

Pridružite se nam

Posebej ste k molitvi za Karitas povabljeni vsi, ki čutite s Karitas, pa vam življenjske okoliščine ne omogočajo, da bi pomagali s svojim delom ali darovanimi sredstvi.

Za zavetnico molitvene zveze smo izbrali sv. Elizabeto Ogrsko, zavetnico Karitas, veliko dobrotnico in zavetnico ubogih, lačnih in odrinjenih.

Molivci vsako četrtletje prejmejo pismo s posebnimi molitvenimi nameni in duhovno mislijo. Vsako leto je na god Sv. Elizabete je v župniji Ljubljana-Podutik kratko srečanje z mašo za člane molitvene zveze, na katerem blagoslovimo in razdelimo rožne vence.