Lahko pomagam

Image

Zrno do zrna

Da bi razširili krog darovalcev smo leta 2012 v sodelovanju s Časopisno hiši Delo, ki nam omogoča brezplačno vlaganje položnic v Delo in Slovenske novice, začeli z akcijo zbiranja sredstev Zrno do zrna. Tudi majhni darovi pomenijo veliko, če se zanje odloči veliko ljudi, zato vas prosimo za podporo na TRR SI56 0214 9842 562 (sklic 2855712).

»Ljubi svojega bližnjega, kakor samega sebe!« (Lk 10,27). Te besede so večkrat zapisane v Svetem pismu. Človeku kažejo pot sreče in veselja; tako tistemu človeku, ki drugemu izkazuje dobroto in ljubezen, kot tistemu, ki je deležen ljubezni svojega bližnjega. Te ljubezni je veliko med nami. S hvaležnostjo pomislimo na Boga, ki je dober; na dobre ljudi, ki nam vsak dan storijo kaj dobrega; pomislimo tudi na ljudi, ki nas spremljajo od začetka življenja in so nam delali dobro. Vsi smo povabljeni, da drugim delamo dobro. Kot smo sami občutljivi na svoje dostojanstvo in ljubezen, tako tudi drugi hrepenijo po dostojanstvu, pomoči in ljubezni. Ponovno imamo priložnost, da iz hvaležnosti Bogu, na preprost način pomagamo svojim bližnjim. Vabim vas, da nekaj od tega, kar imamo, podarimo Karitas. Ljudje, ki so pomoči potrebni, vedo, da bodo pri sodelavcih Karitas našli odprto srce, ki jih spoštuje in so jim pripravljeni razdeliti vaše darove za potrebe vsakdanjega življenja. Zahvaljujem se Vam za Vašo ljubezen in prosim Gospoda, naj Vas vedno blagoslavlja.

msgr. Franc Šuštar
ljubljanski pomožni škof

 

Zrno do zrna
Image

Namesto v državni proračun, lahko 0,5% dohodnine, ki jo od vas vzame država, namenite Slovenski karitas za pomoč ljudem v stiski. Vaša odločitev za vas ne predstavlja nikakršne dodatne finančne oziroma davčne obremenitve.
Natisnite si obrazec

Image

Stiska

Akcija Stiska poteka na ravni župnij in preko baze naših darovalcev, ki jih vsako leto zaprosimo za podporo. Pridružite se jim lahko tudi Vi. S svojim darom boste pomagali socialno ogroženim družinam, posameznikom, starejšim, bolnim in brezdomcem. Zbrana sredstva bomo namenili:

 • nakupu hrane za pakete,
 • nakupu higienskih potrebščin,
 • pomoči pri plačilu položnic za osnovne življenjske stroške in dodatno zdravstveno zavarovanje

Dar lahko nakažete mesečno po 2,50 EUR; štirikrat letno po 7,50 EUR; dvakrat letno po 15,00 EUR ali v letnem znesku 30,00 EUR.
Za ljudi v stiski lahko darujete tudi na TRR SI56 0214 0008 9842 562 (sklic 216).

Dragi dobrotniki!
»Nekoristna je pomoč, ki napravlja srce, včasih pa tudi telo, bolno. Pomembno je pomagati do spoznanja, da je edina pot v tem, da se naučimo pravilno srečevati z ljudmi, ko jih cenimo in sprejemamo kot sopotnike brez notranjega odpora. Še bolje: gre za to, da se naučimo spoznati Jezusa v obličju drugih, v njihovem glasu, v njihovih potrebah« (Veselje evangelija, 91). S temi besedami nas je papež Frančišek povabil, da mora naše krščansko delovanje voditi v srečanje, saj samo tista pomoč, ki postane srečanje, izpolni srce in krepi človeka. Z mnogimi se ne moremo osebno srečati, lahko pa se srečamo z njimi na ravni solidarnosti, h kateri nas spodbuja Gospod Jezus in bo na koncu postala razpoznavno znamenje našega življenja: »Lačen sem bil in ste mi dali jesti ...« (Mt 25,35). Dragi darovalci, v imenu lačnih, žejnih in kakorkoli pomoči potrebnih se vam zahvaljujem, da ste se odločili, da jih boste srečali v njihovi stiski. Prosim Boga, naj blagoslovi vašo dobroto.

msgr. Stanislav Zore OFM
ljubljanski nadškof metropolit

Sprejem rabljenih stvari

V našem skladišču na Hudovernikovi 6 sprejemamo obleko, obutev, otroško opremo, higienske pripomočke, pripomočke za gospodinjstvo ipd. Prejemniki darovanih stvari so ljudje v gmotni stiski, ki je vir malodušja in izgube samozaupanja. Mnogi rolex kopior se nahajajo tudi v duševnih stiskah. Z darovanjem oblačil in drugih predmetov, ki so sodobni in lepo ohranjeni, jim pomagamo premagovati občutek manjvrednosti in zaznamovanosti.

Kaj najbolj potrebujemo?
 • sodobna in športna oblačila za odrasle, mladostnike in otroke
 • sezonsko obutev
 • oblačila in opremo za dojenčke
 • spodnje perilo,
 • posteljnino in brisače
 • higienske pripomočke
 • pripomočke za gospodinjstvo
 • manjše športne rekvizite in opremo za mladino (smuči, rolerje, drsalke, ...)
Slovenska karitas: http://www.karitas.si/

 

Stiska
Image

Kontaktirajte nas